Bröllop i olika steg

Tips är aldrig obligatoriska, de är tänkt att vara uttryck för uppskattning för särskilt bra service. Som sagt, om tjänsten var fruktansvärt, skulle du gå bort från en restaurang bord utan att lämna ett? Detsamma gäller för bröllop: Det är brukligt att visa din tacksamhet genom att tippa många av de människor som är inblandade i att göra din en framgång. Här är några riktlinjer för att hjälpa dig att navigera.

Kontrollera dina kontrakt

”Många gratifikationer är inbyggda i prisnoteringar för stora objekt som catering-typiskt 15 till 20 procent, eller mindre saker som limousiner”, säger Alan Fields, medförfattare till Bridal Fynd($ 15, amazon.com ). Läs noga för att undvika onödigt dubbel tippning. ”Om dricks inte ingår i avtalet, kan du överväga att lägga det i avtalet så att du inte behöver ta itu med det på dagen”, föreslår Anna Post, författare måste jag ha vit? Emily Post svar USA: s Top Wedding Frågor ($ 15amazon.com ).

Tippa inte ägare

Om din fotograf äger studion, det finns ingen anledning att tipsa honom. Samma sak gäller för band inte bokas genom en byrå och skönheten-shop ägare som gör håret.

Belöna extraordinära insatser

Utöver de sedvanliga tips, när någon går ut ur sitt sätt för dig-bagaren gör dessa sista minuten små ändringar du begärde för kakan; deejay gräver upp det gamla Caruso inspelning som kommer att göra din nonna dimmig-eyed-överväga att tacka dem med ett presentkort ( ”Inte mer än $ 50 eller $ 100”, föreslår Fields), en flaska vin, eller annan materiell token. Om du har suttit med ditt bröllop planerare timme efter timme och hon knackade sig ut för att dra det hela felfritt, kanske du vill lägga till en personlig tackkort och liten gåva till sin sedvanliga spets. Om du har använt henne mer sparsamt, bör en fin personlig present ensam räcka.

Kontrollera Ceremony Policies

Fråga om din församling har donation riktlinjer. Vanligtvis om du gifta sig i ett hus för dyrkan, räknar med att göra en donation av någonstans från $ 100 till $ 500 (eller mer), beroende på hur aktiv medlem du är (den mer aktiva, desto mer bör du förmodligen ge). Du kan ge dessa pengar till officiant.För en nondenominational officiant, som du redan betalar en avgift, spets mellan $ 50 och $ 100. Men domstolstjänstemän förbjudet att acceptera tips. För antingen kommer en liten present, som hembakade kakor, eller ett tack-kort inses